Forsiden
Har du problemer med visning af nyhedsbrevet? Klik her for at se det i din webbrowser.
29.02.16: Verden er ét stort indkøbscenter, og Point of Sale (POS) er overalt. Vi er midt i en revolution. Internettet ændrer simpelt hen alt: Design, markedsføring og handelsmæssige strukturer. Dette har også vidtrækkende konsekvenser for emballagerne, som spiller en endnu større rolle efterhånden som de bevæger sig mod at blive det centrale element i købsoplevelsen.
Læs mere
28.02.16: Frankrig er et af de første europæiske lande, der implementerer konkrete foranstaltninger for at reducere forbruget af lette engangsplastbæreposer i henhold til EU-direktiv 2015/720, der blev vedtaget i april sidste år. Fra den 1. juli 2016 skal disse plastbæreposer således opfylde kravene i den franske standard for hjemmekompostering og have et biobaseret indhold på mindst 30 procent.
25.02.16: En stikprøveundersøgelse foretaget på det svenske marked af Konsumentföreningen Stockholm (KfS) viser, at af 27 undersøgte fødevarer er en fjerdedel mere end 40 procent dyrere i en lille emballage i forhold til de samme varer i en stor emballage - målt på en sammenlignelig kilopris. Visse fødevarer er så meget som 90-100 procent dyrere at købe i en lille emballage.
23.02.16: I januar måned sidste år åbnede DS Smith Packaging et nyt supermarkedskoncept, der havde til formål at inspirere og rådgive kunder om den optimale emballage til dagligvare- og detailhandlen. Siden åbningen har mere en 100 kunder været gennem supermarkedet, og emballageproducenten betegner selv initiativet som en stor succes.
29.02.16: Svenske SCA Forest Products har udviklet, hvad man selv kalder en ny og revolutionerende teknologi til at producere bølgepapemballager med runde former. Teknologien giver helt nye designmuligheder, og emballager kan gøres op til 30 procent lettere, hvilket også forbedrer miljøpræstationen, lyder det fra virksomheden.
29.02.16: Ved i detaljer at kortlægge de bakterier, der oftest reducerer friskheden i torsk, har forsker Anlaug Ådland Hansen og hendes kolleger hos det norske Matforskningsinstituttet Nofima fundet ud af, hvordan man ved hjælp af en pakkemetode og en emballage kan forlænge holdbarheden i butikken for et fersk torskeprodukt med op til 20 procent.
28.02.16: Nu kan alle nyde en en rigtig godt kapselkaffe med god samvittighed. Det fastslår det svenske Kafferosteriet Löfbergs. som nu lancerer, hvad man selv kalder en længe ventet miljønyhed: en helt plantefiberbaseret kompostérbar kaffekapsel, der bliver til kompost efter tolv uger. Kapslerne kan anvendes i sædvanlige kapselkaffemaskiner og fås i fem forskellige smagsvarianter.
28.02.16: En lille besparelser på udgifterne til den enkelte PET-flaske til fødevare eller drikkevare, løber hurtigt op i, baseret på antallet af flasker, der håndteres. Ved at reducere vægten på den type beholdere vil der ifølge EB Teknik Borup A/S således ofte være pæne besparelser at hente.
26.02.16: Markedet for slicevarer vokser, lyder det fra Multivac, der præsenterer en ny dybtrækningsmaskine på IFFA-messen i Frankfurt i maj måned. Den nye maskine, R 235, er specielt udviklet til pakning af slicevarer, og maskinen oplyses kapacitetsmæssigt at ligge i mellemklassen.
29.02.16: En af verdens store producenter af metal- og glasemballager, Ardagh Group, meddeler nu, at man er i stand til at tilføje et væld af salgs- og sikkerhedsfremmende funktioner til sine metalemballageløsninger takket være et eksklusivt partnerskab med det hollandske selskab Filigrade, der er specialister i såkaldte vandmærkeløsninger.